در این تمرین مشاور یک فرایند ده مرحلهای را برای حل تعارضات، در خلال یک جلسه بازخورددهی به زوجین معرفی می کند سپس زوجین با انتخاب یک موضوع خاص، به عنوان تکلیف بر روی آن کار میکنند.
تمرین ۴: طرحها و بودجه مالی
در این تمرین از زوجین درخواست میشود تا جدولبندی بودجه را تکمیل نموده و هر یک فهرستی از اهداف مالی کوتاه و بلند مدت خود تهیه نمایند. این تمرین غالبا به شکل یک تکلیف به زوجین ارائه میشود. در این بین مشاور میتواند برای طرحریزی یک بودجهبندی واقع بینانه و عملی و تعیین اهداف مالی کوتاه و بلند مدت به زوجین کمک نماید (اولسون و دیفراین[۱]، ۱۹۹۷).
تمرین ۵: اهداف فردی، زوجی و خانوادگی
تعیین و سپس در میان نهادن اهداف به عنوان یک زوج، افزایش ارتباطات، صمیمیت نیز پیوند عاطفی را در پی میآورد. در تمرین ۵ به هر یک از زوجین یک تکلیف جداگانه داده میشود به این صورت که باید به تعیین دو یا سه هدف فردی، زوجی و خانوادگی بپردازند. سپس با بهره گرفتن از الگویی که تغییر[۲] نام دارد سعی کننند تا برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود کوشش کنند. اهداف باید ظرف یک مدت ۱ تا۵ ساله قابل دستیابی باشند. مشاور در خلال جلسه بازخورد دهی از زوجین درخواست میکند تا به نوبت اهداف خود را با یکدیگر در میان گذارده و به شباهت و تفاوتهای موجود بین آنها توجه کنند.
۲-۴- پیشینهپژوهشی
بر اساس بررسیهای محقق مشخص گردید که تا کنون در داخل کشور، پژوهشی در خصوص تاثیر مداخلات غنیسازی بر تعهد و تابآوری توامان انجام نشده است. در اینجا سعی میشود به تحقیقات نزدیک به موضوع، اشاره شود.
۲-۴-۱- تحقیقات انجام شده پیرامون اثربخشی غنیسازی بر تعهد زناشویی در خارج از کشور
بروکس و همکاران (۲۰۰۱) زوج درمانی گروهی به شکل غنیسازی روابط را روی۲۲ زوج اجرا کردند. نتایج نشان داد که این دوره باعث افزایش صمیمیت، تعهد، اعتماد و سازگاری زناشویی شده است.
موری، رز، بلیویا، هولمز و دیگران (۲۰۰۲) اثربخشی غنیسازی روابط را بر بهبود عزت نفس و ابعاد ارتباط زوجین بررسی نمودهاند. یافتههای پژوهش نشان داد که غنیسازی روابط عزت نفس زوجین را افزایش داده است. همچنین صمیمیت، تعهد و سازگاری زوجین افزایش یافت.
بررسیهای محقق در خصوص تحقیقات انجام شده پیرامون اثربخشی غنیسازی بر تابآوری، نتیجهای در برنداشت. هر چند این موضوع با توجه به جدید بودن حوزهی مطالعات تابآوری دور از انتظار نبود
[۱]- Defrain
[۲]- Change